Välj en sida
Välkommen till en enkel och urban livsstil 250 m från Upplands Väsby pendeltågstation. Brf Nouvelle är framtidens boende som gör det självklart att leva utan egen bil.
Anmäl intresse
Flerbostadshus i bostadsrättsform

61 lägenheter, 1-3:or & stadsradhus

Preliminär säljstart: höst 2017

Preliminär inflytt: Q1-2 2019

Nära till allt

Bor du i Brf Nouvelle har du verkligen nära till allt. All typ av service finns inom en radie på 500 m. Från porten till pendeltågstationen är det 250 m, tåget tar dig till nya stationen Odenplan på 25 min och Centralen på 30 min. Arlanda ligger 8 minuter från Väsby med pendeln.

Läs här när det första tåget går från Väsby och när det sista kommer tillbaka.

Brf Nouvelle

Tanken med Brf Nouvelle är ett boende som inte kostar mer men som innehåller många vädefulla tjänster. I Brf Nouvelle kommer tjänster och varor till dig istället för du till dem. Vad sägs om att beställa hem maten till husets kylrum eller få paket levererade till en servicebox i entrén? Huset ligger 250 m från pendeltågstationen men ibland kanske du behöver en bil?

Ett medlemskap i en av Sveriges största bilpooler ingår i avgiften och bilarna kommer ha plats precis utanför dörren. Fördrar du cykeln som färdmedel hittar du ett unikt utrymme under huset som är helt anpassat efter vardagscyklistens behov.

Miljömedveten grund

Brf Nouvelle byggs i en massiv trästomme. Väggar, golv och tak byggs av korslimmad massiv träskiva av hyvlat granvirke som limmas ihop med vartannat skikt korslagt för ökad stabilitet. En massiv trästomme bidrar till ett bra inomhusklimat tack vare sin fuktbuffrande egenskap. Massiva träväggar ger också möjligheten att göra träet mer synligt och skapa häftiga miljöer där du verkligen känner att du bor i ett hus av trä. Trä är ett varmt inbjudande material som dessutom är miljövänligt. Det är ett material som är förnyelsebart och samtidigt binder koldioxid under hela sin livstid. Massiva träväggar väger också mycket mindre än andra byggmaterial vilket gör att klimatpåverkan under byggskedet är betydligt lägre jämfört med att till exempel bygga i betong.

Hållbarhet

Digitaliseringen har skapat fantastiska möjligheter för delningsekonomi och möjliggjort mekanismer som skapar förtroende mellan människor. Vi vill i Brf Nouvelle hjälpa den kraften och underlätta för ett positivt och hållbart beteende. Delningstänk passar perfekt för saker som har låg användningsgrad och som kostar mycket både i pengar och yta. Bilen är ett bra exempel på det. En privatägd bil står still i genomsnitt 96 % av tiden och har i snitt 4-5 parkeringsplatser totalt. I en stad där många människor ska bo och transportera sig är det inte rimligt. Bilpool är en lösning på detta där du betalar för att använda den utan att äga den. I Brf Nouvelle vill vi skapa förutsättningar för en funktionell delningsekonomi. Var med och hjälp oss med det.

”Den moderna småstaden”

– Väsby kommun har visionen att vara Europas mest attraktiva storstadsregion och att växa från 40 000 invånare till 60 000 till år 2040. Just nu pågår ett stort arbete med att ta fram ett nytt område precis väster om Väsby station. Läs mer om det här.

Nouvelle är ritat av arkitektkontoret Theory Into Practice (TIP). De har med sitt brinnande intresse för arkitektur och vårt samhälle skapat ett innovativt och mycket spännande hus.

”Vår mission är att bryta ned de stora frågorna till konkreta åtgärder och strategier som leder till ökad resiliens. I det arbetet behöver vi kombinera teori och praktik för att kunna kanalisera kunskapen till konkreta resultat.” – Anna Sundman, Partner & arkitekt på TIP

Läs mer om våra arkitekter TIP

 

Q-gruppen är den tilltänkta partnern för byggentreprenaden men också delägarna i projektet Nouvelle.

 

”Vi är välrenommerade byggentreprenörer och under våra 20 verksamhetsår har vi bland annat byggt om Högsta Domstolen, nya Scenkonstmuseet och Spritmuseum. Bland de nya landmärken som vi lämnat efter oss syns bland annat Sjöstadshallen och nya station Odenplan vid Citybanan. Vi tror att vår samlade erfarenhet av både nyexploatering, konvertering och varsam ombyggnad kommer väl till pass i denna konstellation. ” – Jan Henriksson, Koncernchef Q-gruppen

Läs mer om vår byggpartner Q-gruppen

 

LATERRE INVEST AB 
info@laterreinvest.se

Anmäl ditt intresse

Vill du ha mer information om Nouvelle? Skriv in namn och e-post återkommer vi med mer information snart!

Tack för att du anmält ditt intresse! Vår ambition är att skapa hem för människor som i grunden vill ha ett snyggt hem med hög kvalitet men som samtidigt vill ha något mer. Vi vill vara till för er som vill vara en del av det nya sättet att leva och bo i en storstad.Vi återkommer när vi har information kring nya projekt eller status på de pågående. Välkommen in!